
Antricot de vită Radic
Antricot de vită Radic cu legume coapte și mujdei de usturoi
Ingrediente:
-
2 bucăți antricot de vită
-
3 cartofi medii
-
2 morcovi
-
1 dovlecel
-
1 ardei capia
-
2 linguri ulei de măsline
-
Sare, piper, rozmarin
-
Pentru mujdei: 4 căței usturoi, sare, apă minerală, puțin ulei
Mod de preparare:
-
Scoate antricotul de vită Radic din frigider cu 30 de minute înainte, ca să ajungă la temperatura camerei.
-
Condimentează carnea cu sare, piper și rozmarin.
-
Taie legumele în bucăți mari, stropește-le cu ulei de măsline și condimentează-le.
-
Coace legumele în cuptorul preîncălzit la 200°C, aproximativ 30 de minute.
-
Încinge bine o tigaie grill și prăjește antricotul 3-4 minute pe fiecare parte pentru mediu (sau cât de bine făcut îl vrei).
-
Lasă carnea să se odihnească 5 minute înainte să o tai.
-
Servește totul cu mujdei proaspăt – pisează usturoiul, adaugă sare, ulei și puțină apă minerală.