Inchide meniu mobil
recent-news-img
16 iulie, 2025

Antricot de vită Radic

Antricot de vită Radic cu legume coapte și mujdei de usturoi

Ingrediente:

  • 2 bucăți antricot de vită 

  • 3 cartofi medii

  • 2 morcovi

  • 1 dovlecel

  • 1 ardei capia

  • 2 linguri ulei de măsline

  • Sare, piper, rozmarin

  • Pentru mujdei: 4 căței usturoi, sare, apă minerală, puțin ulei


Mod de preparare:

  1. Scoate antricotul de vită Radic din frigider cu 30 de minute înainte, ca să ajungă la temperatura camerei.

  2. Condimentează carnea cu sare, piper și rozmarin.

  3. Taie legumele în bucăți mari, stropește-le cu ulei de măsline și condimentează-le.

  4. Coace legumele în cuptorul preîncălzit la 200°C, aproximativ 30 de minute.

  5. Încinge bine o tigaie grill și prăjește antricotul 3-4 minute pe fiecare parte pentru mediu (sau cât de bine făcut îl vrei).

  6. Lasă carnea să se odihnească 5 minute înainte să o tai.

  7. Servește totul cu mujdei proaspăt – pisează usturoiul, adaugă sare, ulei și puțină apă minerală.