
Rețetă tradițională cu piept de porc RadicStar – gust autentic românesc
Piept de porc Radicstar la cuptor cu cartofi aurii și mujdei
Ingrediente:
* 500g piept de porc Radicstar (crud-uscat sau afumat)
* 1 kg cartofi noi sau normali, tăiați în sferturi
* 6 căței usturoi
* 2 linguri ulei
* 1 linguriță boia dulce
* 1 crenguță rozmarin sau cimbru
* sare și piper după gust
Pentru mujdei:
* 1 căpățână usturoi
* 2 linguri ulei
* 100ml apă
* Sare, puțin oțet sau zeamă de lămâie
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 190°C.
2. Spală și taie cartofii, amestecă-i cu ulei, boia, sare, piper și rozmarin.
3. Pune-i într-o tavă cu hârtie de copt și bagă-i la cuptor 20 min.
4. Între timp, taie pieptul de porc Radicstar în felii mai groase.
5. Scoate tava, adaugă pieptul peste cartofi și mai lasă la cuptor 25-30 min, până se rumenește frumos.
6. Într-un mojar sau blender, pasează usturoiul cu sare, adaugă ulei în fir subțire și apoi apă. Potrivește cu puțin oțet sau zeamă de lămâie.
Servire:
Servește totul fierbinte, cu mujdei rece și o salată verde sau murături. Merge bombă și cu o bere rece. 🍻